Aký je rozdiel medzi trekingovým a crossovým (krosovým) bicyklom?

Trekingové a crossové (krosové) bicykle, sú špecifickým typom bicyklov navrhnutým pre jazdu v rôznych podmienkach, vrátane asfaltových ciest, neupravených chodníkov, trávnatých a štrkových ciest. Sú to dva veľmi bežné typy bicyklov, no pri ich výbere môže nastať zmätok. V tomto článku sa pozrieme na hlavný rozdiel medzi nimi, aby ste vedeli, ktorý z nich je pre vás ten správny.

Aký je rozdiel medzi trekingovým a crossovým (krosovým) bicyklom?

Aký je rozdiel medzi trekingovým a crossovým (krosovým) bicyklom?

Vo  svojej podstate sú trekingové a crossové bicykle takmer rovnaké. Hlavný rozdiel je v tom, že na trekingovom bicykli sú namontované doplnky a prvky ako sú stojan, blatníky, nosič a predné, zadné svetlo

Ďalší rozdiel býva v tom, že crossové bicykle majú jemne širšie pneumatiky s väčším dezénom.

Často krát značky robia svoj model aj v trekingovom a aj v crossovom prevedení. Takže crossové bicykle majú možnosť úchytu doplnkov, keby ste sa neskôr rozhodli, že z toho chcete spraviť trekingový bicykel, alebo by ste potrebovali len niektorý z doplnkov ktoré možno namontovať.

Trekingový bicykel:

Trekingový bicykel

Crossový bicykel:

Crossový bicykel

Takže si to zhrňme:

  • Trekingový bicykel je vhodný pre cyklistov, ktorý plánujú dlhšie výlety po asfaltových cestách a ľahkých terénoch s výbavou, ktorú možno niesť na bicykli a nie na chrbte.
  • Crossový bicykel je vhodný na kratšie výlety do prírody, na dovolenku, skrátka tam, keď neplánujete nosiť so sebou veľa vecí, takže ich prenesiete na chrbte a nepotrebujete nosič.

Trekingové a krosové bicykle v ponuke Bikehouse

Teraz, keď poznáte rozdiely medzi trekingovými a crossovými bicyklami, prejdite našu ponuku a nájdite bicykel, ktorý by najlepšie vyhovoval  vašim potrebám. Či už sa vydáte na dlhé výlety po asfaltových cestách, alebo objavujete nové trasy, máme pre vás ideálny bicykel. Vylepšite svoje zážitky na bicykli a nájdite si ten správny pánsky alebo dámsky trekingový/crossový bicykel na Bikehouse!

Zdroje:

https://bike.bikegremlin.com/13036/trekking-bicycle-buying-guide/